Microsoft 'ta 1.Gün - Bu yaz bir harika olacak dostum :)

Microsoft Yaz Okulu 'na "Bu yaz bir harika olacak dostum" sloganıyla enerjik ve bir o kadar da heyecanlı bir şekilde başladık. Son günümün yazı başlığını da  "Bu yaz bir harikaydı dostum" şeklinde olacağından şüphem yok. Gerek teknik gerek sosyal olarak faydalanabileceğimiz mükemmel bir ortam. Microsoft adına yakışacak bir şekilde öğrencilerini ağırlıyor diyebilirim. Başta Mustafa Kasap hoca olmak üzere tüm hocalarımız ve firma yetkilileri hepsi güler yüzlü ve enerji dolu. Bu tarz firmaların büyüklüğünü insana verdikleri değer ile anlayabiliyorsunuz.

İlk gün ilk tanışıklığımız Microsoft Akademik Birimler sorumlusu Mustafa Kasap hocamızla oldu. Bize şirket ve güvenlik kurallarından bahsettikten sonra yaz okulundan en iyi ne şekilde faydalanabileceğimizden bahsetti. Daha sonra Microsoft Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Cavit Yantaç, firmanın vizyonundan ve tarihinden biraz bahsetti. Cavit Yantaç 'ın anlatımından aldığım notlar şu şekilde ; Microsoft 'un 1975 yılından 2000 'li yıllara kadar vizyonunun her eve bir bilgisayar olduğunu ve bu vizyonu gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Yeni vizyon başlıklarının ise Mobile-First ve Cloud-First olduğundan bahsetti.

Mobile-First : Microsoft bu vizyonuyla telefon ve tableti birinci planda tutuyor.

Cloud-First : Bu vizyonuyla ise her teknolojinin arkasına bir servis konulmasını ve bu servislerde çok iyi olmayı hedefliyor.

Microsoft 'un temel vizyonunun üretkenlik olduğu ve bu amaç doğrultusunda çok iyi alt yapı platformları sağlıyor. Üretkenliği ise insanların bir şeyleri daha hızlı yapmasını sağlayarak arttırmayı düşünüyor. Dijital olan her şeyi desteklemenin yanı sıra kendi cihazlarını da yapmaya devam edeceklerini belirtiyor.

En son konuşmacımız da Kerem Özsu hocamızdı. Onunla birlikte yaz okulu eğitimine başlamış olduk diyebiliriz. Onun eğitiminin de başlıkları şu şekildeydi ;

Yazılım mühendisliğinin temelleri ve UML

Proje neden başarısız olur ?

Extreme Chaos

Yazılımın yaşam döngüsü maliyeti

Sistem Analizi

Metodolojiler : Scrum, XP, Çevik/Agile, MSF, CMMI, RUP/UML

Gereksinim yönetimi

Müşterinin ihtiyacını anlama

Sistemi tanımlama

UML Şemaları : Use Case ( Fayda ) Şeması

ve bütün bu başlıkları Motorsiklet Grubu Mobil Uygulaması projesinde uygulayarak ilerliyoruz. Gönül isterdi yazdığım başlıkları ayrıntılı olarak bloğumda da (notlarımda mevcut :) ) yazmayı ama bu günlükle aynı anda yaz okulu projemi de ilerletmek zorundayım.  Yüksek tempolu günlere bu şekilde merhaba demiş olduk..

Günden birkaç kare.. ms1res1 ms1res2

 

You might also enjou